بابای غریب

وبلاگی برای حفظ قرآن

وبلاگی برای حفظ قرآن

تصمیم گرفتم در وبلاگ برنامه چهار گروه را ارسال کنم حفظمون روزان هست با دوره این کار را هدیه می کنم به امام عصر عجل الله تعالی فرجه

پیام های کوتاه
طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین مطالب

گروه D ایه 164 بقره

شنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۵۴ ب.ظ

یک شنبه 17 خرداد :

گروه  

حفظ سوره بقره آیات 164

دوره ص592 تا آخر قرآن

تفسیر :

 



یک شنبه 17 خرداد :

گروه D

حفظ سوره بقره آیات 164

دوره ص592 تا آخر قرآن

تفسیر :

 (آیه 164)- جلوه‏هاى ذات پاک او در پهنه هستى! از آنجا که در آیه قبل سخن از توحید پروردگار به میان آمد این آیه شریفه در واقع دلیلى است بر همین مسأله اثبات وجود خدا و توحید و یگانگى ذات پاک او.

مقدمتا باید به این نکته توجه داشت که همه جا «نظم و انسجام» دلیل بر وجود علم و دانش است، و همه جا «هماهنگى» دلیل بر وحدت و یگانگى است.

روى این اصل، ما به هنگام برخورد به مظاهر نظم در جهان هستى از یکسو، و هماهنگى و وحدت عمل این دستگاههاى منظم از سوى دیگر، متوجه مبدء علم و قدرت یگانه و یکتایى مى‏شویم که این همه آوازه‏ها از اوست.

در این آیه به شش بخش از آثار نظم در جهان هستى که هر کدام آیت و نشانه‏اى از آن مبدء بزرگ است اشاره شده:

1- «در آفرینش آسمان و زمین ...» (إِنَّ فِی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ ...)

امروز دانشمندان به ما مى‏گویند: هزاران هزار کهکشان در عالم بالا وجود                       

 دارد که منظومه شمسى ما جزئى از یکى از این کهکشانها است، تنها در کهکشان ما صدها میلیون خورشید و ستاره درخشان وجود دارد که روى محاسبات دانشمندان در میان آنها میلیونها سیاره مسکونى است با میلیاردها موجود زنده!، وه چه عظمت و چه قدرتى؟! 2- «و نیز در آمد و شد شب و روز ...» (وَ اخْتِلافِ اللَّیْلِ وَ النَّهارِ ...).

آرى! این دگرگونى شب و روز، و این آمد و رفت روشنایى و تاریکى با آن نظم خاص و تدریجیش که دائما از یکى کاسته و بر دیگرى افزوده مى‏شود، و به کمک آن فصول چهارگانه بوجود مى‏آید، و درختان و گیاهان و موجودات زنده مراحل تکاملى خود را در پرتو این تغییرات تدریجى، گام به گام طى مى‏کنند، اینها نشانه دیگرى از ذات و صفات متعالى او هستند.

3- «و کشتیهایى که در دریاها به سود مردم به حرکت در مى‏آیند ...» (وَ الْفُلْکِ الَّتِی تَجْرِی فِی الْبَحْرِ بِما یَنْفَعُ النَّاسَ ...).

آرى! انسان به وسیله کشتیهاى بزرگ و کوچک، صحنه اقیانوسها و دریاها را مى‏نوردد، و به این وسیله به نقاط مختلف زمین، براى انجام مقاصد خود سفر مى‏کند.

4- «و آبى که خداوند از آسمان فرو فرستاده و به وسیله آن، زمینهاى مرده را زنده کرده و انواع جنبندگان را در آن گسترده است ...» (وَ ما أَنْزَلَ اللَّهُ مِنَ السَّماءِ مِنْ ماءٍ فَأَحْیا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها وَ بَثَّ فِیها مِنْ کُلِّ دَابَّةٍ ...).

آرى! دانه‏هاى حیاتبخش باران و قطرات پرطراوت و با برکت که با نظام خاصى ریزش مى‏کند و آن همه موجودات و جنبدگانى که از این مایع بى‏جان، جان مى‏گیرند همه پیام آور قدرت و عظمت او هستند.

5- «و حرکت دادن و وزش منظم بادها ...» (وَ تَصْرِیفِ الرِّیاحِ ...).

که نه تنها بر دریاها مى‏وزند و کشتیها را حرکت مى‏دهند، بلکه گاهى گرده‏هاى نر را بر قسمتهاى ماده گیاهان مى‏افشانند و به تلقیح و بارورى آنها کمک مى‏کنند، بذرهاى گوناگون را مى‏گسترانند، و میوه‏ها به ما هدیه مى‏کنند. و زمانى با جابه‏جا کردن هواى مسموم و فاقد اکسیژن شهرها به بیابانها و جنگلها، وسائل 

 تصفیه و تهویه را براى بشر فراهم مى‏سازند.

آرى! وزش بادها با این همه فواید و برکات، نشانه دیگرى از حکمت و لطف بى‏پایان او است.

6- «و ابرهایى که در میان زمین و آسمان معلقند ...» (وَ السَّحابِ الْمُسَخَّرِ بَیْنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ ...).

این ابرهاى متراکم که بالاى سر ما در گردشند و میلیاردها تن آب را بر خلاف قانون جاذبه در میان زمین و آسمان، معلق نگاه داشته، خود نشانه‏اى از عظمت اویند.

آرى! همه اینها «نشانه‏ها و علامات ذات پاک او هستند اما براى مردمى که عقل و هوش دارند و مى‏اندیشند» (لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَعْقِلُونَ).

نه براى بى‏خبران سبک‏مغز و چشم‏داران بى‏بصیرت و گوش‏داران کر!


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۳/۱۶
نجمه رضایی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی